Telefon: 40 733 051 673
Str. Villeneuve D’ascq 22 Ticleni, Gorj Vezi pe harta

Pestera Polovragi


Descoperiti cateva din numeroasele atractii turistice din judetul Gorj:
Pestera Polovragi(Pestera lui Pahomie) in localitatea Polovragi, este situata la 58km de Hotel Sara si este cea mai mare pestera a Vaii Oltetului cu o lungime de 9000m unde se disting trei sectoare:culoarul Liliecilor,culoarul Stilpului si culoarul Sufocat.
Deasemenea tot in Polovragi ,la 58km de Hotel Sara se afla si Manastirea Polovragi ce dateaza din anul 1505 fiind zidita si pictata in stil bizantin,unde exista o colectie de icoane pe lemn si sticla din secolul al XIII-LEA si XIX-LEA, precum si depozitul de carti vechi cu peste 3000 de volume in in limbile romana,slavona si greaca.
Puteti sa vizitati si Pestera Muierii care se afla la 52km de Hotel Sara ,fiind situata in Baia de Fier ,are o lungime de aproximativ 3600m cu multe atractii si legende fiind prima pestere electrificata din Romania.

Statiunea RancaEste considerate unul dintre cele mai frumoase atractii turistice din Judetul Gorj,fiind apreciata atit iarna cit si vara .Este situate la 50km de Hotel Sara ,unde totodata puteti sa faceti si traseul Transalpina care este in plina ascensiune de dezvoltare.
Manastirea Crasna este situata la 45 km de Hotel Sara, a fost intemeiata in anul 1636 de marele Pitar Dumitru Filisanu.

Operele lui Brancusi


La o distanta de 25km de Hotel Sara,in Municipiul TG-JIU puteti sa vizitati :
Masa Tacerii, Poata Sarutului, Aleea Scaunelor si Coloana Infinitului.Deasemenea se pote vizita si Muzeul Judetean ‘’ Alexandru Stefulescu’’, casa memoriala ‘’Ecaterina Teodoroiu’’, casa ‘’Dimitrie Maldarascu’’.

  • poarta-sarutului
  • coloana-infinitului
  • masa-tacerii
  • Casa memoriala ecaterina teodoroiu

Manastirea SF IOAN BOTEZATORUL

La 12 km de Hotel Sara la Tg-Carbunesti se afla Manastirea (de maici) SF IOAN BOTEZATORUL ce dateaza din anul 1870 ca monument istoric.Este construita in stil brincovenesc si inzestrata cu obiecte de cult foarte valoroase.